Càpsules formatives - xerrades

PROPOSTA 1

Mirant al meu voltant · tible i sardanes
25 anys en el món de la Cobla i la Sardana

Xavi Piñol ens presenta en primera persona Mirant al meu voltant · tible i sardanes, la proposta discogràfica que pretén ser un viatge introspectiu al seu món musical amb un recull de 14 sardanes que han esdevingut importants al llarg de la seva vida i reivindicar el protagonisme del tible com a instrument de cobla i abandonar així el paper secundari a que se l'ha relegat al conviure amb la tenora. 

L’activitat inclou l’audició comentada d’algunes de les peces que es troben en el cd i un espai de reflexió compartida.


PROPOSTA 2

El  jovent a la sardana ... quina gran preocupació!
Reflexions positives sobre la Sardana i la Cobla

Enguany, el jove però reconegut intèrpret de tible i compositor de sardanes, Xavi Piñol celebra els seus 25 anys com a músic de cobla. Moltes són les experiències que ha viscut al llarg de tota aquesta trajèctoria musical iniciada de ben petit. Amb aquesta xerrada, Xavi Piñol ens presenta una sèrie de reflexions positives sobre la Sardana i el seu entorn contràries al pensament negatiu que gira sobre la seva situació actual i el seu futur.  

L’activitat inclou un espai de reflexió compartida i l’audició comentada de diferents sardanes.


PROPOSTA 3

Els colors de la Cobla i la Sardana. 
Nocions bàsiques.

Sabem què és una Cobla i coneixem la Sardana però ...  reconeixem les seves principals característiques? La proposta pretén indentificar la Cobla com agrupació instrumental i la Sardana com a forma musical. 

Al llarg de l'actitivitat ens preguntarem: quins instruments formen la cobla? Com son els seus sons? Quina és la seva distribució i funció dins la formació? Quina estrutura bàsica d’una sardana? Quins estils predominen actualment? Quins han estat els principals compositors de sardanes? Actualment es composen sardanes? 

L’activitat inclou l’audició guiada i comentada de diferents sardanes i fragments musicals.
PROPOSTA 4 (Àrees i entitats d'àmbit cultural)

La cultura busca públic!
Afrontar el repte d'organitzar una activitat en el s. XXI

La dificultat de la comunicació i la capacitat d’incrementar públic divers en els actes organitzats per les entitats culturals és un problema comú. Trobar solucions per comunicar bé, arribar a tots els públics i difondre les activitats és un repte per a totes les entitats.


Després d'anys d'observació i experimentació, i destinada a entitats culturals, us proposo aquesta càpsula formativa que comença amb la resolució de 4 casos pràctics que em portaran a la presentació d'una llarga llista d'eines que considero importants a l'hora d'organitzar una activitat cultural en ple s. XXI.

Descarrega't la proposta clicant AQUÍ


Més informació:

produccio.xavier.pinyol@gmail.com
xavier.pinyol.garcia@gmail.com